Дмитрий Песков не знае Кремъл да е бил предупреден от

...
 
Дмитрий Песков не знае Кремъл да е бил предупреден от
Коментари Харесай

Дмитрий Песков не знае Кремъл да е бил предупреден от САЩ за терора в Москва

 

Дмитрий Песков не знае Кремъл да е бил предизвестен от Съединени американски щати за терора в Москва. Кремъл отхвърли да разяснява изказванието на джихадистката формация „ Ислямска страна “  за отговорността ѝ за атентата, при който починаха 137 души.

През уикенда Владимир Путин и Федералната работа за сигурност не загатнаха за съпричастност на джихадистите, а намекнаха за украинска диря, което е гневно отричано от Киев и Запада.

Три дни след нещастието редица въпроси остават без отговор, по-специално по отношение на самоличността и претекстовете на четиримата обвинени.

Говорителят на Владимир Путин – Дмитрий Песков, през днешния ден не даде отговор.

„ Тече следствие и би било неверно администрацията на президента да разяснява напредъка му “, сподели той.

Групировката „ Ислямска страна “, с която Русия се бие в Сирия и която е дейна в кавказката част на Русия, пое отговорност за атентата, само че съветските управляващи настояват, че обвинените нападатели са се пробвали да доближат територията на Украйна след нападението.

Киев, който се бори с нашествието на съветски войски от февруари 2022 година, отхвърля „ всякаква връзка със станалото “. Европейският съюз също отхвърля версията на съветския президент.

Руската държавна телевизия не загатна нито „ Ислямска страна “, нито Украйна, само че уточни, че часовете за патриотично обучение в учебните заведения в страната ще се концентрират върху тероризма.

Дмитрий Песков не пожела да разяснява и изказванията на обвинените за изтезания в ареста, които се появиха след публикуването на видеоклипове в обществените мрежи и фотоси, показващи ги с окървавени лица.

Руските управляващи оповестиха, че са арестували 11 души, в това число четиримата хипотетични нападатели. Четиримата ще останат в ареста до 22 май, в очакване на процеса против тях, датата за който към момента не е планувана.

Източник: Българска телеграфна агенция

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категориия Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР